Ouders op bezoek en wat een muizenwereld
Door: Lianne
Blijf op de hoogte en volg Lianne
16 Maart 2017 | Australië, Brisbane
Wat heerlijk zeg, mijn ouders op bezoek in Brisbane! Een vreemd idee, omdat ik wel verhalen schrijf en dergelijke, maar bijna niemand eigenlijk echt een plaatje heeft van hoe het er echt uit ziet hier. Nu hebben mijn ouders dat wel. Het was super gezellig en voelde goed. De avonden lekker buiten gezeten en ontdekt dat we hier een huisdier hebben, 'Murphy' de possum.
Het weekend zijn we lekker naar Bribie Island gegaan en zijn we Brisbane door gereisd, alle plekken waar ik mijn tijd heb besteed de afgelopen 8 maanden.
Donderdag had ik vrij gekregen en gingen we naar Lamington NP, wat een paradijsje. We zagen de kleinste pademelon ooit en ik stapte bijna op een taipan! Dat was wel even schrikken. Eenmaal voldaan teruggekomen bij de camper, wou deze niet meer in de versnelling... Ja ja laatste dag hé, die truck kennen we :P Het was wel even flink balen want we zaten echt vast en het was onze laatste avond samen omdat ik de volgende dag dat zij weg zouden gaan, gewoon moest werken. Gelukkig heeft een schat van een ANWB man ons uit de put geholpen en ons in zijn eigen auto de zo'n 110 km naar Brisbane gereden, wat een held!
De stage is nog steeds leuk druk, al begin ik zo onderhand meer muizen te zien tijdens een dag dan mensen. Het is erg interessant om met de muizen te werken, al moest ik deze week er vrij veel laten inslapen wat geen prettig klusje was.
Afgelopen weekend ben ik wezen duiken met Cherry en Bryce, die eerste is een amerikaanse vriendin en die tweede is een collega. Super gezellig en veel gave dieren gezien, we hebben helaas wel nét een walvishaai gemist. Lichtelijk zeeziek geworden op de boot, maar in het water ging alles prima. Dat was dan mijn eerste duik na mijn cursus van vorig jaar! Een overwinning op mezelf aangezien ik het nog wel eng vond. We hebben tot 20 meter gedoken.
Deze week weer hard aan de bak gegaan, mijn eigen experiment komt steeds dichterbij en ik heb nu al een soort proef experiment lopen. Spannend!
Ik laat snel weer wat horen! Ik hoop dat het daar nog altijd goed gaat, ook zo na de verkiezingen (die naar mijn idee erg zijn meegevallen :) )
Alvast een fijn weekend iedereen.