Eerste paar dagen Tasmanië!
Door: Lianne
Blijf op de hoogte en volg Lianne
20 December 2016 | Australië, Waratah
16 dec, Om 5.45 uur gewekt door de intercom, op naar de auto en Tasmanië in. We zijn van Devonport waar we aanmeerden gereden naar Burnie met een korte tussenstop voor Brekkie bij de Maccas. In Burnie bleek een little pinguïn kolonie te leven. Die kwamen tegen de schemer aan land. Paps lag al in bed, ja ja die word ook ouder. Hoort erbij, hoort erbij. Mams en ik op naar de pinguïns! Wat een schatjes, je kon ze van nog geen meter afstand zien en de babies kwamen uit hun iglo (Iglo’s van beton die de mensen uit het dorp voor ze hadden gemaakt). Sommige pinguïns hadden nog donsveertjes en riepen hun ouders om zich te haasten. De ouders deden het mooi rustig aan en bleven nog even lekker aan de waterkant zitten. Groot gelijk ook wel, die waren al sinds een uur voor zonsopgang op zee en ze moesten nog een stuk over de rotsen naar het nest.
17 dec, Van Burnie naar Smithson. Het regende erg veel deze dag, we wouden een wandeling maken maar dat werd hem niet. Dus maar rustig naar Smithson gereden om daar een plekje uit te zoeken en uit te rusten.
18 dec, Van Smithson naar Julius River gegaan, de weg ernaartoe ging door temperate rainforest. Dat zag er prachtig uit! Overal langs de weg stonden borden dat we moesten uitkijken voor wildlife op de weg. Aangekomen bij Julius river stonden we alleen op een mooie plek in het bos. Dat voelt wel weer heerlijk om zo in de natuur te leven met niets erbij. Het kaarten gaat steeds beter, al raakt pap nog vaak gefrustreerd haha. ’S Avonds ben ik met mn moeder nog even op zoek gegaan naar Tassie devils en wombats. Die eerste zagen we een paar keer terwijl het steeds donkerder werd! Wat een geluk, helaas konden we niet dichterbij dan zo’n 10 meter komen. Ze renden heel snel weg wanneer ze ons zagen. Wombats nog niet kunnen spotten helaas, hopelijk komt dat nog.
19 dec, Van Julius River naar Corinna gereden. Een lange weg door uitgestrekte vlakte met veel dode bomen en een glooiend landschap. In Januari/Februari heeft er nog een grote bosbrand gewoed in dit gebied, een bijzonder gezicht nu, veel dode grote eucalyptussen met uitloopsels in de stam.
20 dec, Van Corinna waar veel Pademelons rond hupten naar Waratah. Pademelons zijn een kleine soort wallabies (wat dan weer kleine kangoeroes zijn), snap je het nog? Erg lieve beestjes in ieder geval! In de ochtend kwam er een naast de ontbijttafel zitten, die bleek een joey in de buidel te hebben, wat een schatje. Vannacht had het erg gestormd, gelukkig is het weer nu weer wat beter. Over het algemeen erg veel wind gehad op Tasmanië tot nu toe. Vandaag kunnen we eindelijk weer de nodige was doen en hebben we een beetje internet dat is af en toe ook wel prettig.
Later weer meer, iedereen alvast een erg fijne kerst gewenst!! Geniet van het samen zijn en de knusheid van het koude weer daar :P
Ps. Sorry voor de saaie schrijfstijl, was bijna vergeten wat we allemaal hadden gedaan haha.